Beste Belgische praline komt van de kust.

Olivier Willems Chocolatier maakt de beste Belgische praline van de toekomst. Dat hebben Callebaut® en Gault&Millau beslist tijdens op de ‘Chocolate Hero Week’ in 2017, waarin beide partners op zoek zijn gegaan naar de meest innovatieve Belgische praline.

De Oostendse chocolatier wist de Gault&Millau jury en chocoladeliefhebbers te overtuigen met zijn ‘Poppolou Rocks’-praline. “Ik haalde mijn inspiratie bij de zon, de zee en het strand en ik heb ook een paar typische Oostendse streekproducten in mijn praline verwerkt. Ik ben trots op deze titel en blij dat mijn praline in de zomer van 2017 door een internationaal publiek geproefd kon worden op een van de meest bekende festivals van het land”, zegt Olivier Willems. Die zomer mocht de chocolatier nl. zijn praline voorstellen in het ‘Tastes of The World’-restaurant van Tomorrowland tijdens de twee festivalweekends.

Poppolou Rocks

Olivier Willems wist de chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau jury te overtuigen met zijn Poppolou Rocks-praline.

“De praline heeft de rood-oranje kleur van een zonsondergang. Het strand wordt weerspiegeld door de karamelchocolade, en de zee is aanwezig door de toevoeging van zeezout”, zegt Willems. “Voor mijn ganache van chocolade heb ik het lokale PoppoLou-bier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië: een perfecte samensmelting van lokale en internationale invloeden.”

Het resultaat: een heerlijke praline die blinkt als de welgekende Rock Strangers aan de kust. Dat verklaart ook meteen de naam van deze creatie.

© G.F. (Knack) / foto’s: © Nick Decombel

Finest chocolatiers in Belgium and Luxemburg

Gault&Millau maakt sedert 2016 een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids “Finest chocolatiers in Belgium and Luxemburg. Door middel van anonieme degustaties wordt een selectie gemaakt van de beste chocolatiers in België en in Luxemburg.

Olivier Willems chocolatier is trots om sedert 2018 jaarlijks tot de toppers in deze gids te behoren.