Corna update

Onze winkel blijft open tijdens de normale openingsuren!

 

Wenst u een bestelling te plaatsen kan dit telefonisch of via mail.

Bekijk onze Facebook pagina of Instagram voor actuele updates.

Beste Belgische praline komt van de kust.

Olivier Willems Chocolatier maakt de beste Belgische praline van de toekomst. Dat hebben Callebaut® en Gault&Millau vandaag bekendgemaakt als vervolg op de ‘Chocolate Hero Week’ waarin beide partners op zoek zijn gegaan naar de meest innovatieve Belgische praline.

De Oostendse chocolatier wist de Gault&Millau jury en chocoladeliefhebbers te overtuigen met zijn ‘Poppulou Rocks’-praline. “Ik haalde mijn inspiratie bij de zon, de zee en het strand en ik heb ook een paar typische Oostendse streekproducten in mijn praline verwerkt. Ik ben trots op deze titel en blij dat mijn praline deze zomer door een internationaal publiek geproefd kan worden op een van de meest bekende festivals van het land”, zegt Olivier Willems. Deze zomer mag de chocolatier zijn praline voorstellen in het ‘Tastes of The World’-restaurant van Tomorrowland tijdens de twee festivalweekends.

Poppoulou Rocks

Willems wist de chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau jury te overtuigen met zijn Poppulou Rocks-praline die het samen met de makers van het PoppuLoubier creëerde.

“De praline heeft de rood-oranje kleur van een zonsondergang. Het strand wordt weerspiegeld door de karamelchocolade, en de zee is aanwezig door de toevoeging van zeezout”, zegt Willems. “Voor mijn ganache van chocolade heb ik het lokale PoppoLoubier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië: een perfecte samensmelting van lokale en internationale invloeden.”

Het resultaat: een heerlijke praline die blinkt als de welgekende Rock Strangers aan de kust. Dat verklaart ook meteen de naam van zijn creatie. De afgelopen dagen maakte de chocolatier duizenden pralines om zo veel mogelijk mensen van de unieke smaak te laten proeven.

Tien finalisten

De tien finalisten van de wedstrijd waren:

  • Poppolou Rocks, Olivier Willems
  • Gin Praline, Jaël Verleyse
  • n Moro Gold, Nick Wauters
  • Green Blossom, Stephen Van Hecke
  • Granado, Wim Vyverman
  • 4 Elements, Eddy Van Tittelboom
  • Happy Nose, Anton Van de Maele
  • Jhonnys, Nicolas Beugnies
  • Fresh and Fruity, Nellie Coomans
  • Epic Boost, Hannes Dheedene

Belgische praline van de toekomst

Eind april trapte Callebaut de ‘Chocolate Hero Week’ van start. Tijdens die week ging het samen met de Belgische chocolatiers en chocoladeliefhebbers op zoek naar de Belgische Praline van Morgen – geïnspireerd door de chocoladetrends van 2020. De centrale vraag: “Hoe ziet een van de belangrijkste culinaire uithangborden van ons land er binnen enkele jaren uit en welke onverwachte creaties kunnen we op ons bord verwachten?”

Belgische chocolatiers uit alle hoeken van het land gingen in op de uitdaging van Callebaut®. Alle chocoladeliefhebbers konden de pralines proeven en een stem uitbrengen op hun favoriet. Hun oordeel werd vervolgens bij dat van de professionele Gault&Millau jury gevoegd.

© G.F. (Knack) / foto’s: © Nick Decombel

Chocolaterie wordt gastronomische kunst bij Olivier Willems. In elke praline of macaron van chocolatier Olivier Willems smaak je meer dan 20 jaar verfijnd vakmanschap.

Vanuit de winkel in Oostende kijk je binnen in Oliviers werkatelier waar hij nieuwe smaken ontwikkelt en klassieke creaties naar het hoogste niveau tilt. Of zoals de zoete kunstenaar zelf zegt:
“Elke dag vind ik de chocolaterie opnieuw uit.”

Geef je ogen de kost.
Elke master piece is een piece of art – met het lekkerste design.
Sluit je ogen en proef.
Concentreer je en geniet van de trendy smaken.

à l’Ostendaise

À l’Ostendaise: als vissers de Oostendse chefs uitdagen, gooit ook chocolatier Olivier Willems zijn netten uit om lekkerbekken te strikken. Voor het derde jaar vindt dit culinaire festijn plaats in Oostende, voor het derde jaar verzorgt Olivier Willems de desserts.

Buitenbeentjes zijn het, de 1.500 creatieve gerechtjes die Olivier Willems in zijn atelier voor dit unieke event bedenkt. Omdat desserts op bord niet in de winkel te koop zijn. En omdat de culinaire hoogvliegers in een mum van tijd met veel smaak zijn opgesmuld.

Een uitdaging ligt Olivier Willems wel:
“We kijken nu al uit om iedereen weer te verrassen op de volgende editie van à l’Ostendaise!”

Olivier Willems op EXPO 2015 in Milaan

De chocolaterie van Olivier Willems is een begrip in Oostende. Hoog tijd om de rest van de wereld lekker te maken voor zijn innovatieve vakmanschap en verrassende combinaties.

Samen met collega-chocolatiers promoot Olivier Willems onze wereldbekende Belgische chocolade tijdens Expo Milaan 2015. Met zijn uitzonderlijk smakenpallet verrassen Oliviers creaties duizenden bezoekers van het Belgisch Paviljoen. En dat doen ze nog tot de laatste dag van de wereldtentoonstelling, eind oktober.

Olivier Willems:
“Als chocolatier ons chocoladeland mogen vertegenwoordigen is een grote eer.”

De lekkerste sterren op FF0
komen van Olivier Willems, niet uit Hollywood

James Bond-acteur Pierce Brosnan, Adrian Brody, Matthias Schoenaerts, Barbara Sarafian, Jan Verheyen, Gene Bervoets, Peter Van Den Begin, Maaike Cafmeyer, Bart De Pauw, Veerle Baetens, Johan Heldenberg… nationale en internationale filmiconen proefden chocolade van Olivier Willems. Al van bij de start in 2007 bakt Olivier de chocoladesterren van het Filmfestival van Oostende.

Olivier Willems:
“Net zoals de complimenten van al mijn klanten, doen hun lovende reacties mij deugd.”

foto FFO: © Pieter Clicteur

Alfons Pieterslaan 120, 8400 Oostende  |  059 70 99 31  |  info@chocolateriewillems.be | BTW BE 0781.104.971

openingsuren

maandag

gesloten

dinsdag – vrijdag

09:30 – 12:30 / 13:30 – 18:00

zaterdag

09:30 – 17.30 doorlopend open

zon- en feestdagen

gesloten (behalve op Pasen en Paasmaandag)

Uitzonderlijk

 

Olivier Willems

Chocolatier Olivier Willems
Alfons Pieterslaan 120
8400 Oostende