Image

De smaken achter het masker

James Ensor en Olivier Willems,
twee Oostendse grensverleggers

Image
Image

De smaken achter het masker

James Ensor en Olivier Willems,
twee Oostendse grensverleggers

Image

Ensor en zijn maskers

Ze zijn voor eeuwig met elkaar verbonden. Speelse maskers, intrigerende maskers, zonderlinge maskers. Ensor schilderde ze allemaal.

Een ideale inspiratiebron voor chocolatier Olivier Willems. Hij creëerde vier bijzondere masker-pralines. Eén expressief gezicht, vier verschillende smaken, gemaakt met hoogwaardige lokale producten én chocolade op basis van Fairtrade cacao. Pralines die verwijzen naar de zee en het strand. Carnavalesk, stormachtig, echte smaakbommen.

En bovenal, collector’s items! Want de maskers zijn verpakt als ware Ensor schilderijen.

Open het schilderij en proef de man achter het masker.
Vier doosjes, vier schilderijen: intrigerend, speels en bijzonder.

Stormy Clouds

witte chocolade • Aroma Koffie

Stormachtig. Zoals wolken die uitbreken boven zee. Zo smaakt deze praline, gemaakt van witte chocolade.

Olivier Willems houdt van een heerlijk kopje koffie. Vandaar de samenwerking met de lokale koffiebranderij Aroma Koffie.

Een masker met een lekkere caramelsmaak en een infusie van Aroma-koffiebonen.

Image
Image

Sable Salé

hazelnootpraliné • zeezout

Zanderig. Zoals een strand bezaaid met schelpen.

Ooit telde Oostende zeven schelpenwinkels. Schelpen komen vaak terug in de werken van Ensor. En nu ook in deze praline van Olivier Willems.

Een zanderige grove hazelnootpraliné met zeezout. De smaak van de zilte zee, het strand en de kleurrijke schelpen.

Tea at Sea

melkchocolade • caramel • thee

Verfijnd. Zoals afternoon tea. Verwijzend naar de Engelse a afkomst van James Ensor, de zoon van een Britse vader en een Oostendse moeder.

Dit is een praline van melkchocolade met een vleugje Black Earl Grey Tea van biologische affomst.

De donkere kleur van de thee verwijst meteen naar de talrijke etsen die Ensor maakte.

Image
Image

Brume de Mer

fondant • donkere ganache

Mistig. Zoals ochtendnevel op zee tijdens een prachtige winterochtend. Een praline van fondantchocolade met een smoky aroma. Ensor rookte graag een sigaret. Olivier Willems ziet de rook als mist boven de zee.

Zij aan zij staan ze op het strand, mijmerend over de schoonheid van Oostende. De stad van James en Olivier.

Image
Image
Een deel van de opbrengst van de Ensor pralines gaat naar Kom op tegen Kanker. Zo draag je ook als cultuurliefhebber een steentje bij aan de strijd tegen kanker!
Image

Trotse ambassadeur
van de Ensor pralines

Image

Shop Petit Paris
Alfons Pieterslaan 120, 8400 Oostende
openingsuren
+32 (0)59 70 99 31

Atelier Oosteroever
Vuurtorendok-Zuid 5, 8400 Oostende
openingsuren
+32 (0)59 70 99 31

Image
Image